Nagyvilág

2010.12.23. 14:31

Autó csapódott George Bush pázsitjára

<p>Az amerikai hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, miután autójával felhajtott George Bush volt amerikai elnök házának pázsitjára - jelentette csütörtökön az amerikai sajtó.</p>

Az amerikai elnököket védő Titkos Szolgálat közlése szerint baleset történt. A férfi klasszikus "izomautójával" dicsekedett, amikor beragadt a gázpedál, és emiatt hajtott fel Bush házához. George Bush és felesége, Laura Bush otthon volt, amikor a meg nem nevezett férfi szerda este becsapódott házuk előkertjébe, de a házaspár nem volt veszélyben - közölte az amerikai sajtó. A Dallas északi részén található Preston Hollow negyedben lévő házhoz legalább 13 rendőrautóval vonult ki a dallasi rendőrség, miután a férfi felhajtott a volt amerikai elnök ingatlanára - közölte a CBS amerikai televízió.

Hamarosan azonban kiderült, hogy nem támadásról, hanem csak egy balesetről van szó. A Titkos Szolgálat közlése szerint a férfinak volt behajtási engedélye a zárt negyedbe, ahol egy barátját látogatta meg. A férfi akkor csapódott Bush házának pázsitjára, amikor Plymoth Barracuda típusú klasszikus "izomautójának" erejét demonstrálta a barátjának - közölték tisztségviselők.

A férfit a Titkos Szolgálat emberi az eset után őrizetbe vették, majd kihallgatása után szabadon engedték. A férfi azt állította, hogy beragadt az autó gázpedálja, és az okozta a balesetet. A Titkos Szolgálat folytatja a nyomozást az ügyben - közölte a CBS. Az amerikai elnököket hivatali idejük eljárta után is védik a Titkos Szolgálat emberi.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!