Nagyvilág

2010.12.15. 11:23

Videó: 2010 a Google szemével

<p>Íme a legkeresettebb kifejezések a Google-ben 2010-ben. Éld át az év legnagyobb pillanatait!</p>

A Google idén is készített egy összeállítást, amelyben elárulja, hogy mire kerestek a legtöbben a világon. Elsők között van az európai gazdasági válság, annak okai, összegzése, és kiemelkedik a görög helyzet. Aztán az amerikai munkanélküliség alakulása, a thaiföldi politikai krízis és a nagy tragédiák, katasztrófák, mint az olajszennyezés a Mexikói-öbölben, a pakisztáni árvíz, vagy a földrengés Kínában és Haiti-n.

Olyan nagy emberek távoztak közölünk a jobb világba, mint J.D. Salinger, Lech Kaczinsky, Alexander McQueen, Lynn Redgrave, Dennis Hopper, Leslie Nielsen. De voltak szép pillanatok is, mint például a chilei bányászok kimentése.

Nézze meg a videót:

Ezek után mi jön 2011-ben?

Legkeresettebb kifejezések 2010-ben a Google-ben
1. chatroulette
2. ipad
3. justin bieber
4. nicki minaj
5. friv
6. myxer
7. katy perry
8. twitter
9. gamezer
10. facebook

Mire keresnek a magyarok a Google-ben?

A magyar internetezők elsősorban közösségi életet élnek és játszanak a neten a 2010-es keresések tanúsága szerint. A 2010-es választásokra kevesebben voltak kíváncsiak, mint az egyik tévés tehetségkutatóra, amelynek celebjei népszerűbbé váltak olyan külföldi tinisztároknál is, mint Justin Bieber vagy Selena Gomez.

A legnépszerűbb a játékok, az iwiw és a youtube a magyar keresők körében. A legtöbbször Király L. Norbi és Malek Miklós nevét írták be a Google-be. A sporteseményeknél a foci vb volt a legkeresettebb, valamint a pizzareceptek és a használt autók között böngésztünk a legtöbbet mi magyarok idén a Google szerint.


Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!