Nagyvilág

2010.12.23. 15:21

Választási csalás varázslattal a Comore-szigeteken

<p>A Comore-szigetek hatóságai kiutasítottak az országból egy tanzániai vajákost, aki a gyanú szerint varázslattal akarta befolyásolni a hétvégi választásokat - közölte szerdán a szigetvilág rendőrsége. A hatóságok gyanúja szerint a sámán az ország legnagyobb szigetének kormányzóját segítette mágiájával.</p>

A vajákos két héttel korábban érkezett a Madagaszkár és Afrika között található, három szigetből álló országba, és többször is látták a legnagyobb sziget, Grande Comore kormányzójának házában. Egy magasrangú helyi rendőrtiszt elmondása szerint a csodadoktort kedden tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy mágiával akarta befolyásolni a hétvégi választásokat. A férfit szerdán már ki is utasították az országból.

Grande Comore kormányzójának felesége értetlenkedését fejezte ki a tanzániai férfi deportálásával kapcsolatban. A nő elmondása szerint a férfi a család barátja, és azért volt sokat náluk, mert rendszeresen ott ebédelt. A nő állítása szerint a hatóságoktól nem kaptak hivatalos magyarázatot, a belbiztonsági szolgálat csak a kiutasítás tényét közölte velük, valamint annyit, hogy a boszorkányság tiltva van.

A Comore-szigeteken vasárnap elnökválasztást tartanak, valamint a szigetek kormányzóiról döntenek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!