Nagyvilág

2011.01.25. 16:38

Megkergették a tunéziai ellenzéki vezetőt

<p>Tüntetők kergették és támadták meg kedden Tuniszban az ellenzék vezetőjét. A 65 éves Moncef Marzouki épp a pénzügyminisztérium előtti pódiumra lépett, hogy beszédet mondjon az átmeneti kormány ellen tiltakozó tüntetőknek, amikor hirtelen rátámadt egy csoport.</p>

A csoport tagjai azt üvöltötték, hogy Marzouki a franciák és amerikaiak ügynöke. Az ellenzéki vezető a tömegbe rohanva próbált meg elmenekülni üldözői elől, akik azt állítják, nem akarják, hogy a politikusok kihasználják és meglovagolják a jázmin-forradalom előnyeit. A férfit végül tüntetők mentették meg felbőszült üldözői elől.

Az ellenzéki vezető, a Kongresszus a Köztársaságért nevű baloldali párt vezetője januárban, 18 év után tért vissza hazájába Párizsból. Állítása szerint a hatóságok lejárató kampányt indítottak ellene. Az ellenzéki vezető az átmeneti kormányt komédiának nevezte, és bejelentette, hogy jelöltetni fogja magát a fél éven belül esedékes elnökválasztáson.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!