Nagyvilág

2011.04.08. 21:02

Az Örményországot a hálóról levágó nyugdíjas még nem hallott az internetről

<p>Azt sem tudja, mi az az internet - ezt állítja az a 75 éves grúziai nyugdíjas, akit letartóztattak, mert a gyanú szerint március végén fél napra levágta a világhálóról Örményországot és Grúzia egy részét.</p>

A hatóságok szerint a nő színesfém-tolvaj. Az örmény származású Hajasztan Sakarian az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, ő csak egy szegény öregasszony, aki nem is alkalmas ilyen bűnök végrehajtására. "Nem vágtam el a kábelt, fizikailag is képtelen lennék rá" - hajtogatta, miközben többször elsírta magát. A grúz fővárostól, Tbiliszitől 15 kilométerre lévő Armaziban élő nő azt állítja, csak tűzifát gyűjtött, s ötlete sincs, mi lehet az az internet.

A nyugdíjast magántulajdon megrongálásával vádolják, és akár három év börtönre is ítélhetik. A grúz belügyminisztérium szerint bár a nő most valóban azt állítja, hogy ártatlan, korábban bevallotta az optikai kábel elvágását. A március 28-ai eset ezen a héten kapott nagyobb nyilvánosságot.

A földalatti kábel tulajdonosa, egy grúz cég azt állítja, vezetéküket nagyon komolyan megrongálták. A hatszáz kilométeres kábelt az üzemeltető szerint nagyon komolyan védik, ennek ellenére nem a mostani volt az első eset, hogy megrongálódott. 2009-ben is megszűnt az internet ellátás az országban, akkor egy utcaseprő vágta át a kábelt, hogy színesfémnek eladhassa a rézdrótokat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!