Nagyvilág

2011.04.30. 18:34

Dél-Korea megtiltotta az éjfél utáni online játékokat a gyerekeknek

<p>Elfogadta a dél-koreai parlament azt a jogszabályt, amely megtiltja a 16 évnél fiatalabb gyerekeknek, hogy éjfél után online videojátékokkal játszanak - jelentette szombaton az ausztrál sajtó. A péntek késő este elfogadott jogszabályt játékfüggő gyerekek egyre növekvő száma miatt hozták a képviselők.</p>

A fiatalok védelmére hozott jogszabályt még tavaly nyújtotta be a dél-koreai családügyi minisztérium, több tragikusan végződött eset után. Tavaly májusban gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítéltek börtönbüntetésre egy dél-koreai párt, amelynek gyereke éhen halt, miközben ők egy internetes játékkal játszottak - írta a Herald Sun című ausztrál lap. Márciusban pedig egy 32 éves férfi halt meg, miután öt napon át játszott szinte egyhuzamban.

A péntek késő este elfogadott jogszabály értelmében éjfék és reggel hat óra között nem játszhatnak online videojátékokkal 16 évesnél fiatalabb gyerekek. A hat hónap múlva életbe lépő jogszabályt a parlamenti vita alatt ki akarták terjeszteni a 19 évnél fiatalabbakra, de azt végül leszavazták.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!