Nagyvilág

2011.04.09. 08:07

JAPÁN FÖLDRENGÉS - Több gyerek maradt árván, mint a kobei rengésben

<p>Legkevesebb 82 gyerek maradt árván a március 11-i földrengést és szökőárt követően Japánban. A tokiói kormány előzetes becslései szerint a múlt hónapban több gyerek vesztette el szüleit, mint az 1995-ös kobei földrengés során, akkor ugyanis 68 gyerek maradt árván az országban.</p>

Az egészségügyi, munkaügyi és népjóléti minisztérium korábban már is figyelmeztetett, hogy ezúttal több gyerek maradhatottszülők nélkül, ugyanis a mostani természeti csapásban jóval többen eshettek áldozatul, mint 1995-ben. Akkor 6434 ember életét követelte a csapás, míg a mostani katasztrófa nyomán csaknem 13 ezer halottról és mintegy 15 ezer eltűnt személyről tudnak a hatóságok.

"A legutóbbi földrengés hatalmas csapást okozott, és aggódunk, hogy nagy számú gyerek vesztette el a szüleit" - fogalmazott a minisztérium egyik illetékese, aki szerint az eddig ismert árvák többsége a földrengés által leginkább sújtott Ivate és Mijago prefektúrákban élt. Mint közölte, a kormány szakértők segítségével próbál majd nevelőszülőket keresni a gyerekeknek.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!