Nagyvilág

2011.04.23. 15:25

Nemzetközi körözés a francia családirtó ellen

<p>Nemzetközi körözést adtak ki szombaton egy francia férfi ellen, aki agyonlőtte feleségét és négy tizenéves gyermekét. A gyilkosságok után a férfi az ország déli részén egy luxusszállodában pihent meg, a szálloda személyzete nagyon nyugodt emberként emlékszik rá.</p>

Az Avignon melletti Pontet-ben lévő ötcsillagos Hotel Auberge de Cassagne vezetője, Sylvie Boucher szombaton azt mondta, úgy tűnt, a jól öltözött férfinak nincsenek gondjai, nem látszott rajta aggodalom.

Xavier Dupont de Ligonnest azután kezdte el üldözni a rendőrség, hogy felesége és négy gyermeke holttestét felfedezték Nantes-i házuk kertjében elásva.

A rendőrök a Földközi-tenger térségében kezdték keresni, miután kiderült, hogy a gyilkosságok után a Riviérán használta hitelkártyáját.

Az Avignon melletti szállodába április 12-én este érkezett meg, a bejelentkezési lapon a második keresztnevét írta vezetéknévnek, és még nantes-i címét is megadta - mondta Sylvie Boucher, aki azt is közölte, hogy a férfi az egyetlen üres lakosztályukat bérelte ki, és mivel az egyik üzleti szövetség tagja, még kedvezményt is kapott, és csak 220 eurót (59 ezer forintot) kellett fizetnie egy éjszakára.

A gyilkossággal gyanúsított családfő egyedült vacsorázott, és egy fél üveg burgundi bort is megivott. Az igazgató szerint nagyon kedves volt a személyzethez, és sokat beszélgetett velük.

A francia hatóságok szombaton elrendelték az ötvenéves üzletember nemzetközi körözését.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!