Nagyvilág

2011.04.14. 14:23

Videó: Háromszor csapott villám az Empire State Building -be

<p>USA, New York - Látványos, ugyanakkor ijesztő pillanatokat rögzített kamerájával egy férfi az Empire State Building -ről.</p>

Az Empire State Building 102 emeletes, 381 méteres magas, ezzel New York legnagyobb épülete. Nem csoda hát, ha a villámok könnyen megtalálják! S bár azt mondják, kétszer ugyanoda nem csap a villám, ezesetben négyszer is sikerült!

Egy férfi látta, amint egymás után négyszer csap villám az Empire State Building épületébe. Ebből hármat sikerült videón rögzítenie. Káprázatos felvételek!

Videó: Villám csapott az Empire State Building -be

Az Empire State Building története

A legenda szerint 1928-ban John Jacob Raskob megkérdezte Bill Lamb-et: „Bill, milyen magasra tudod építeni, hogy ne dőljön össze?” Raskob, egy Wall Street-i pénzügyi szakember minden kapcsolatát latba vetve teremtett elő a gazdasági világválság idején 41 millió dollárt, hogy felépülhessen a világ legmagasabb építménye. A terveket három építész, Shreve, Lamb és Harmon készítették. A telek megszerzése után 1930. január 22-én kezdődtek el a munkálatok. 3400 munkás dolgozott, főként európai bevándorlók és mohawk indiánok, hogy a torony hamarabb elkészüljön, mint a 42. utcában épülő Chrysler Building. A rohamtempóban 14 építőmunkás veszítette életét. Az épület rekordidő, alig több mint egy év alatt készült el, és 1931. május 1-jén adták át. Az 1940-es évekig a legtöbb irodának nem akadt bérlője az épületben, ezért az Empty State Building (Üres Állami Épület) gúnynevet aggatták rá. Az évtized végén építették fel a kerítést a legfelső kilátóterasznál, mert három hét leforgása alatt öt ember kísérelt meg öngyilkosságot azzal, hogy a mélybe vetette magát. 1945. július 28-án egy B-25 Mitchell bombázó repülőgép csapódott a toronyba, 14 ember halálát okozva. 1952-ben került az antenna a torony tetejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!