Nagyvilág

2011.05.13. 20:09

BIN LADEN: Az Egyesült Államok kihallgathatta özvegyeit

<p>Pakisztán - Amerikai hírszerzési ügynökök kihallgatták Oszama bin Laden három özvegyét Pakisztánban - közölte pénteken a Fehér Ház. A CNN amerikai hírtelevízió információi szerint nem sikerült túl sok új információhoz jutni az "ellenséges" özvegyektől.</p>

Az Egyesült Államok kormánya hozzáférést kapott Oszama bin Laden Pakisztánban fogva tartott feleségeihez - közölte a Fehér Ház szóvivője. Jay Carney azonban ennél több információt nem árult le a kihallgatásról.

A CNN amerikai hírtelevízió egy magas rangú pakisztáni kormányzati tisztségviselőre, valamint kettő magas rangú amerikai tisztségviselőre hivatkozva közölt részleteket a kihallgatásról. A CNN értesülései a pakisztáni hatóságok nyomására egyszerre hallgatták ki bin Laden három özvegyét, bár az amerikaiak külön szerették volna kikérdezni őket.

A három nő nyíltan ellenséges volt az amerikai kihallgatókkal szemben, és egyedül a legidősebbik beszélt mindegyikük nevében. A kihallgatáson részt vettek a pakisztáni titkosszolgálat (ISI) ügynökei is.

A CNN-nek nyilatkozó tisztségviselők mindegyike azt mondta, hogy nem sikerült túl sok új információhoz jutni, de kiemelték, hogy még csak a nyomozás elején tartanak. Washington további kihallgatásokra készül - írta a CNN.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!