Nagyvilág

2011.06.07. 11:29

Esketni is fognak az ukrajnai meleg-egyházban

<p>Ukrajna Igazságügyi Minisztériumában hivatalosan is bejegyzésre került az ukrajnai melegek egyháza, amelynek két legnagyobb gyülekezete Donyeckben és Kijevben található.</p>

A Szent Kornéliusz Százados Központja nevet választó vallási csoportosulást egyelőre társadalmi szervezetként iktatta be az igazságügyi tárca. Ám az ukrajnai meleg szervezetek bíznak benne, hogy hamarosan egyházként is el fogják ismerni, annak ellenére, hogy egyelőre meglehetősen nagy ellenállást tapasztalható a történelmi egyházak és a társadalom részéről.

A meleg párokat protestáns tiszteletes fogja összeadni

 

A kelet-ukrajnai Donyeckben egyelőre 30 tagot számlál a gyülekezet. A tagok általában lakásokban vagy a természet lágy ölén gyűlnek össze hétvégenként, ahol a Bibliát olvassák, imádkoznak és meggyónják bűneiket – nyilatkozta Roman Zujev, a Központ gondnoki tanácsának elnöke, aki saját magát lelkipásztornak titulálja. Ő egyébként korábban jehovista, majd a mormon egyház tagja volt, de mássága miatt mindenünnen kiközösítették.

Zujev atya elmondta, hogy reményei szerint rövidesen sor kerülhet az első egyházi esküvőkre is. A meleg párokat egy lojális protestáns tiszteletes fogja összeadni, akinek kilétéről semmit nem árult el az ukrán meleg-egyház szellemi vezetője.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!