Nagyvilág

2012.03.22. 19:52

Magyar-lengyel üzleti tanácskozás

Budapest, 2012. március 22., csütörtök (MTI) - Bronislaw Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke kétnapos magyarországi látogatása keretében részt vett a Külügyminisztérium és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által közösen szervezett üzleti megbeszélésen - közölte a HITA csütörtökön az MTI-vel.

Budapest, 2012. március 22., csütörtök (MTI) - Bronislaw Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke kétnapos magyarországi látogatása keretében részt vett a Külügyminisztérium és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által közösen szervezett üzleti megbeszélésen - közölte a HITA csütörtökön az MTI-vel.Bronislaw Komorowski a Magyar-Lengyel Barátság Napja (március 23.) alkalmából Schmitt Pál köztársasági elnök meghívására érkezett Magyarországra.

Az üzleti találkozón Dobos Erzsébet, a HITA elnöke a közlemény szerint megnyitójában hangsúlyozta: a gazdaság megerősítésének zálogai a sikeres kétoldalú stratégiai együttműködések, amihez Magyarország és Lengyelország esetében kiváló alapot nyújt a két ország és a két nemzet közötti tradicionálisan erős baráti viszony.

Az üzleti tanácskozáson jelen volt számos olyan cég, amely aktív szerepet játszik a kétoldalú gazdasági kapcsolatok élénkítésében; meghívást kapott többek között a higiéniai cikkeket gyártó Bella Hungária Kft., a Richter Gedeon, a Solaris buszgyártó cég, a Telmex-Nowy Styl és a TriGránit Zrt.

A lengyel-magyar kereskedelmi forgalom az elmúlt tíz évben mintegy nyolcszorosára nőtt, és 2011-ben több mint 6 milliárd eurót tett ki, számos vegyipari, gyógyszeripai, ingatlanpiaci, energetikai, azon belül is megújuló energia-piaci együttműködés alakult ki a két ország között - ismerteti a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!