Nagyvilág

2012.03.17. 09:19

Százezer fontos dugóhúzó és bortöltő "verkli"

London, 2012. március 17., szombat (MTI) - A világ legnehézkesebben működő dugóhúzóját alkotta meg egy brit férfi ócskavasból, ám sikerült 100 ezer fontért - 35 millió forintért - eladnia.

London, 2012. március 17., szombat (MTI) - A világ legnehézkesebben működő dugóhúzóját alkotta meg egy brit férfi ócskavasból, ám sikerült 100 ezer fontért - 35 millió forintért - eladnia.A vevő egy 6-csillagos szálloda. A gépezet összesen 300 darab alkatrészből áll, főként fogaskerekekből, de két ágyúgolyó is beletartozik. Igen termetes a masina, 80 centi hosszú, 60 centi magas és bő 40 centi széles. Kezelőjének csupán kurbliznia kell, meg betennie a palack bort. A dugóhúzógéppel jóval tovább tart a "nyitány", viszont sokkal érdekesebb. A fő attrakció azonban nem a dugóhúzás, hanem a bortöltés. Ehhez a gép felemeli a már nyitott palackot, vízszintes pozícióba fekteti, és kitölt belőle egy jó decinyit az előre bekészített talpas pohárba, majd visszaállítja a palack dőlésszögét ömlésmentes helyzetbe. A kezelő feladata a pohárcsere is.

Rob Higgsnek köszönheti az emberiség a masinát. A férfi 4 éven át küszködött, míg sikerült elkészíteni a prototípust - adta hírül a brit Metro újság.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!