Nagyvilág

2012.06.09. 12:17

Megnyílnak Itália történelmi palotái a hétvégén

Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2012. június 9., szombat (MTI) - Megnyitják kapuikat Olaszország belülről ritkán látott palotái, amelyek szombaton és vasárnap ingyen látogathatók.

Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:

Róma, 2012. június 9., szombat (MTI) - Megnyitják kapuikat Olaszország belülről ritkán látott palotái, amelyek szombaton és vasárnap ingyen látogathatók.

Közel kétszáz palota, villa és műemléki kert látogatható ingyen egész Olaszországban. Kapuikat ritkán megnyitó, többnyire magánkézben levő épületekről van szó, melyekbe most a nagyközönség is beléphet.

Milánóban tizennégy, Firenzében huszonhét helyszín csatlakozott az olasz történelmi palotákat gondozó szövetség (Adsi) kezdeményezéséhez. Az 1977-ben alakult Adsi célja a rejtett műkincsek megismertetése - írta az olasz sajtó.

Az újságok rendkívüli élményként ajánlották a Drago-palota felkeresését Lazio tartományban, a Bolsena-tó partján. A gyönyörű freskókkal díszített reneszánsz erődpalota a Drago hercegi család tulajdona. Különlegességnek számítanak a nápolyi tengerparton sorakozó villák, melyekhez szombaton és vasárnap hajókkal szállítják az érdeklődőket. Ezekbe az épületekbe ugyanis csak a tenger felől lehet bejutni. A paloták, villák és kertek tulajdonosai idegenvezetéssel és koncertekkel is várják a látogatókat.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!