Nagyvilág

2012.06.15. 19:15

Nézőpont: A hellének kezében

Bár sok honfitársunk erről mit sem tud, e hétvége számára is sorsdöntőnek bizonyulhat. Ráadásul tőle több mint ezer kilométerre döntenek róla vagy érte is. Vigyázó szemünket nem árt hát Athénra vetni, mert, ha ott vasárnap rosszul alakulnak a dolgok, az nekünk is nagyon fog fájni. Hogy mindez hülyeség?

Bár sok honfitársunk erről mit sem tud, e hétvége számára is sorsdöntőnek bizonyulhat. Ráadásul tőle több mint ezer kilométerre döntenek róla vagy érte is. Vigyázó szemünket nem árt hát Athénra vetni, mert, ha ott vasárnap rosszul alakulnak a dolgok, az nekünk is nagyon fog fájni. Hogy mindez hülyeség?Annak idején megkapta ezt a Magyar Bankszövetség elnökétől Szalay-Berzeviczy Attila, a tőzsde egykori elnöke is, mert azt merészelte vizionálni, hogy az euro menthetetlen, és hiába pumpálnak milliárdokat az Unió vezető hatalmai Görögországba, a hellén összeomlás elkerülhetetlen. Már tudjuk, neki kellett volna kiosztania egy kokit vagy sallert a bankszakembernek, ugyanis azóta csaknem kilenc hónap telt el, és sajnos az ex tőzsdevezér előrejelzése látszik bekövetkezni. Az előbb Európán, majd az egész világon végigsöprő gazdasági apokalipszisről leírt forgatókönyvétől eltekintenék, mert a remény hal meg utoljára.

A remény, amelyért aligha adnának egy lyukas eurocentet a külföldi fogadóirodák, ha hinni lehet egy internetes portálon megjelent görögországi helyzetjelentésnek, mely szerint ott sokan már a drachma visszavezetésére spekulálnak. Ez pedig semmi jót nem ígér a vasárnapi választások kimenetelét illetően, de nem csak a saját jól felfogott érdeküket fel nem ismerő helléneknek…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!