Nagyvilág

2012.07.25. 18:00

A dél-kínai vállalatok egyötödének csökkent a nyeresége

Peking, 2012. július 25., szerda (MTI) - A nagy és közepes ipari vállalkozások több mint egyötödének csökkent a nyeresége a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban az idei év első öt hónapjában - jelentette a Hszinhua hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva szerdán.

Peking, 2012. július 25., szerda (MTI) - A nagy és közepes ipari vállalkozások több mint egyötödének csökkent a nyeresége a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban az idei év első öt hónapjában - jelentette a Hszinhua hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva szerdán.A száz céget vizsgáló kormányzati felmérésből készült jelentés szerint a Kína meghatározó gyártó- és exportbázisaként ismert régióban a vállalkozások 22,8 százaléka érintett. Az okok között az illetékesek a kereslet visszaesését, a növekvő költségeket és a finanszírozás nehézségét jelölték meg.

2011 első öt hónapjával összevetve a vizsgált vállalatok összeredménye 19,2 százalékkal csökkent. A veszteség értéke drasztikusan megemelkedett, 105,2 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakában mért adatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!