Nagyvilág

2012.07.28. 09:32

Pszichiátriai kezelés alatt állt a coloradói ámokfutó

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti: Washington, 2012. július 27., péntek (MTI) - Pszichiátriai kezelés alatt állt James Holmes, a coloradói filmszínházi ámokfutás gyanúsítottja - közölte pénteken bírósági iratokra hivatkozva több amerikai médiaforrás.

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Washington, 2012. július 27., péntek (MTI) - Pszichiátriai kezelés alatt állt James Holmes, a coloradói filmszínházi ámokfutás gyanúsítottja - közölte pénteken bírósági iratokra hivatkozva több amerikai médiaforrás.

Holmes kezelőorvosa Lynne Fenton pszichiáter volt. Ő volt az, akinek a gyanúsított az aurorai lövöldözést megelőzően egy gyilkosságokat ábrázoló rajzokat tartalmazó jegyzetfüzetet küldött a Coloradói Egyetemre.

Holmes a gyanúsítás szerint múlt péntekre virradó éjjel 12 embert megölt, további 58-at pedig megsebesített, amikor Denver elővárosában, Aurorában betört a legújabb Batman-film bemutatójára és tüzet nyitott a moziteremben helyet foglaló nézőkre. A 24 éves, narancssárgás vörösre festett hajú fiatalember az őt elfogó rendőröknek azt mondta, hogy ő nem más, mint Joker, a Denevérember filmbéli gonosz ellenlábasa.

A gyanúsított hétfőn jelent meg először a bíróság előtt, ahol az élő televíziós közvetítés tanúsága szerint zavarodottan viselkedett. Az amerikai médiában ennek nyomán több szakembert megszólaltattak azzal kapcsolatban, hogy épelméjűnek tekinthető-e. A legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy ennek megállapítására alapos vizsgálatra lenne szükség.

A pszichiátriai kezelés tényére azt követően derült fény, hogy Holmes ügyvédjei felléptek az egyetemre a pszichiáternek a mészárlást megelőzően beküldött csomag - médiaértesülések szerint jegyzetfüzet - tartalmának titkosítása mellett. A gyanúsított jogi képviselői rámutattak, hogy "Holmes Doktor Fenton pszichiátriai páciense volt és a kettejük kommunikációja védett".

Holmes ellen jövő hétfőn emelnek hivatalosan vádat, az illetékes bíró ezúttal a kamerákat ezúttal kitiltotta a tárgyalóteremből.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!