Nagyvilág

2012.07.18. 15:25

Szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdését javasolja az EU és Japán között az Európai Bizottság

Brüsszel, 2012. július 18., szerda (MTI) - Szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdését javasolta szerdán az Európai Bizottság az Európai Unió és Japán között.

Brüsszel, 2012. július 18., szerda (MTI) - Szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdését javasolta szerdán az Európai Bizottság az Európai Unió és Japán között.Mint Karel De Gucht kereskedelmi felelős Brüsszelben bejelentette, aznapi ülésén a testület úgy döntött: felhatalmazásért fordul az uniós tagországokhoz a tárgyalások megindítására.

A belga biztos elsősorban gazdasági előnyeivel indokolta a megállapodás fontosságát. Úgy vélte, az akár egy százalékponttal is növelheti a növekedést uniós szinten, 400 ezer új munkahelyet teremthet, és egyharmadával emelheti az uniós exportot Japán irányába.

De Gucht elismerte azt is, hogy bizonyos ágazatokban, például az autóiparban a szabadkereskedelem nehézségeket okozhat, de úgy vélte, ezek elválaszthatók a majdani megállapodástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!