Nagyvilág

2012.08.02. 18:34

A Mol Románia programot indít a használt étolaj begyűjtésére

Bukarest, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - A Mol Románia a romániai olajvállalatok közül elsőként indít olyan programot, amelynek célja a használt étolaj begyűjtése - közölte csütörtökön a vállalat.

Bukarest, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - A Mol Románia a romániai olajvállalatok közül elsőként indít olyan programot, amelynek célja a használt étolaj begyűjtése - közölte csütörtökön a vállalat.Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a vállalat ezzel akar hozzájárulni a környezettudatos gondolkodás erősítéséhez a lakosság körében, valamint megoldást nyújtani a háztartásoknak arra, hogy könnyen és környezetbarát módon szabaduljanak meg a hulladéktól.

A lakossági használtolaj begyűjtése 30 töltőállomáson indul, így Bukarest, Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely és Székelyudvarhely lakosai szabadulhatnak meg a hulladéktól. A Mol Romániának 130 töltőállomása van.

A program első szakaszában a vállalat célja annak felmérése, hogy mekkora erre a lakossági igény.

Daradics Kinga, a Mol Románia ügyvezető igazgatója szerint az eredményektől függően a programot kiterjeszthetik valamennyi romániai töltőállomásukra.

A programban partnerként részt vesz a Polgár-Társ Alapítvány, amelynek adatai szerint Románia lakossága évente megközelítőleg 260 ezer tonna étolajat fogyaszt, ami személyenként mintegy 13 liter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!