Nagyvilág

2012.09.26. 19:01

Idegen unokát vitt haza a szórakozott nagypapa

Valaki más unokáját vitte haza a helyi óvodából egy nagyapa az oroszországi Timasevszkben. Az eltűnt gyereket már rendőrök keresték.

Valaki más unokáját vitte haza a helyi óvodából egy nagyapa az oroszországi Timasevszkben. Az eltűnt gyereket már rendőrök keresték.A nagymama vette észre, hogy valami nem stimmel a gyerekkel, miután az öregúr kézen fogva hazasétált vele, majd leült tévét nézni. A Korreszpondent értesülései szerint a bácsi - szokása szerint az óvoda kerítésénél várakozott, ahonnan több ízben is nevén szólította fennhangon az unokáját. A hívásra végül egy kisfiú reagált, aki odaszaladt az öreghez, nagypapájaként köszöntötte, majd hazasétáltak.

Rövidesen megérkeztek az ovihoz a gyerek valódi szülei, akik - miután nem találták csemetéjüket - azonnal értesítették a rendőrséget. Már javában tartott a hivatalos keresés, amikor a nagypapa beállított a kisfiúval, és megkérdezte, hogy vajon nem hiányzik-e valakinek. Mint kiderült, odahaza a nagymamának tűnt fel először, hogy a gyerek csak ímmel-ámmal fogyasztja a máskor kedvencnek számító vacsoráját. Szemüvegét feltéve rájött a turpisságra, és haladéktalanul mozgósította férjét a hiba korrigálására.

A drámai helyzet ily módon minden különösebb felhajtás nélkül megoldódott. A hatóságokban felmerült ugyan az óvónéni felelőssége, aki viszont azzal védekezett, hogy első munkanapját töltötte az intézményben, és még nem volt alkalma minden gyereket névről megismerni, nem is beszélve a záráskor unokáikért érkező rövidlátó nagypapákról.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!