Nagyvilág

2012.09.11. 12:49

Négyen meghaltak metilalkoholmérgezésben Csehországban

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: Prága, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - Már négy ember halt meg metilalkoholmérgezés következtében Csehország Morva-sziléziai régiójában, további 13 személyt pedig súlyos mérgezéssel kórházban kezelnek. Egy idős férfi állapota válságos - közölte kedden a cseh közszolgálati televízió.

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

Prága, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - Már négy ember halt meg metilalkoholmérgezés következtében Csehország Morva-sziléziai régiójában, további 13 személyt pedig súlyos mérgezéssel kórházban kezelnek. Egy idős férfi állapota válságos - közölte kedden a cseh közszolgálati televízió.

Az első metilalkoholmérgezést a múlt csütörtökön jelentették a morva-sziléziai Karviná városból, majd Prerovból és Havírovból. Vasárnapig hárman - két férfi és egy nő - belehaltak a mérgezésbe, egy férfi pedig megvakult.

Miután eddig további majdnem kéttucat személynél léptek már fel a mérgezési tünetek, rendőrségi vizsgálat indult. Az első két napban hamisított vodkában és borókapálinkában találtak mérgező anyagokat, s az ezeket árusító boltokat azonnal bezárták. A mérgezett ital gyártói egyelőre ismeretlenek.

Az élelmiszer-ellenőrzési hivatal kedden országos ellenőrzést rendelt el, miután reggel a közép-csehországi Príbram kórháza is jelentett egy metilalkohol-mérgezéses esetet.

Az illetékes hatóságok és a sajtó is felhívta a lakosság figyelmét, hogy ne igyanak ellenőrizetlen vagy gyanús eredetű tömény italokat, s hogy ne vásároljanak italokat különféle kioszkokban és a piacokon.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!