Nagyvilág

2012.11.28. 16:05

Életre kelhet a Transformers

Vége a tekergetésnek, csavarásnak, elkészült a világ első olyan játékautója, ami magától alakul át robottá. Hol máshol, mint Japánban?

Vége a tekergetésnek, csavarásnak, elkészült a világ első olyan játékautója, ami magától alakul át robottá. Hol máshol, mint Japánban?Akik a nyolcvanas-kilencvenes években élték gyerekkorukat, éjszakákon át imádkoztak egy valódi Transformersért, de pár saját kezűleg átalakítható játékautón kívül sok mindenhez nem juthattak hozzá. Most azonban, hála a hobbi-robottervező japán úriembernek, Kenji Ishidanak, elkészült a világ első magától átalakuló autó-robotja.

A Kashiwaban élő férfi az első aki megépítette és piacra is dobta az autóból robottá változó játékot, aminek neve Transform Robot Version 7.2. A játékban wifi kamera is van és természetesen a fényei is villognak, autóként négy keréken, robotként pedig két lábon képes a haladásra.

Ishida úr azonban nem akar itt megállni, tervei szerint 2030-ra elkészül az életnagyságú változattal is, amit akár vezetni is lehet és valódi autóként is funkcionálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!