Nagyvilág

2012.11.27. 15:01

Zoé, az arany zebra

Kék szemek, fehér bőr és arany csíkok – Zoé, a Molokai szigetén született arany zebra nem albínó, csupán egy ritka, amelanosis nevű kór miatt ilyen különleges.

Kék szemek, fehér bőr és arany csíkok – Zoé, a Molokai szigetén született arany zebra nem albínó, csupán egy ritka, amelanosis nevű kór miatt ilyen különleges.Lovaknál is előfordul ez a ritka mutáció, ott a szakemberek a „Halálos fehér csikó szindróma” névvel illették az így született egyedeket. A vadonban ezzel a rendellenséggel napvilágot látó zebrák csak pár hétig maradnak életben, hisz mintázatuk annyira feltűnővé teszi őket, hogy csikó korukban könnyen levadásszák a ragadozók.

Zoé 1998-ban született és jelenleg a Hawaii Three Ring Ranch - Exotic Animal Sanctuary nevű vadasparkban lakik. Rajta kívül két aranyzebráról akad a múltból feljegyzés, egyikük egy németországi állatkertben élt, míg másikuk a Tokiói Állatkertben, a hetvenes években.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!