Nagyvilág

2012.12.04. 15:12

Füvet termeltek a gombafarmon

A használaton kívüli alagútban hivatalosan gombatelep volt, de a spórák mellett spanglit is tenyésztettek a farmerek. Évi 2 millát hozott a biznisz, fontban – lekapcsolták őket.

A használaton kívüli alagútban hivatalosan gombatelep volt, de a spórák mellett spanglit is tenyésztettek a farmerek. Évi 2 millát hozott a biznisz, fontban – lekapcsolták őket. Észak-Walesben, az egykori vasúti alagútban egy legális gombaüzem működött, de az erőd-szerű létesítmény csak a látszat volt. Gerald Davies (63), Kenneth Vincent (59), Phillip Bigley (22) és Christopher McIntyre (30) éveken át termesztett és szárított füvet a telepen, szakértők szerint éves szinten milliós bevételt hozva ezzel a saját konyhájukra.

A rendőrség tavasszal kapott egy fülest, így indult meg a nyomozás, aminek végén a hétén őrizetbe vették a négy férfit. A bíróság három évnyi börtönre ítélte a két idősebb tenyésztőt, Daviest és Vincentet, Bigley és McIntyre pedig, akik kertészként dolgoztak 12 hónapot kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!