Nagyvilág

2012.12.07. 15:26

Gillard: Lesz világvége

Ausztrália miniszterelnöke egy ironikus sajtótájékoztatón figyelmeztette országának lakosait, hogy a maja kalendárium jóslatai beválnak.

Ausztrália miniszterelnöke egy ironikus sajtótájékoztatón figyelmeztette országának lakosait, hogy a maja kalendárium jóslatai beválnak. Az 50 másodperces videón - ami egy reggeli rádiós műsor népszerűsítésének kampánya közben készült - az ausztrál miniszterelnöknő gúnyosan és ironikusan kijelenti, hogy a decemberre jósolt próféciák helytállóak, jön a világvége.

"Drága ausztrál barátaim, a világvége eljön. Nem az Y2K és nem is az olajválság formájában... Úgy tűnik, hogy a maja kalendárium helyes...Nem számít, hogy húsevő zombik, vagy démoni pokol-szörnyek jönnek majd...ha valamit bizton állíthatok, az az, hogy a legvégsőkig veletek harcolok... És ez azt is jelenti, hogy soha többet nem kell kérdezz-feleleket játszanom (a sajtóban). Sok szerencsét mindenkinek..."

Mondta beszédében Julia Gillard, akinek szóvivője is jó kedvében volt, hisz az újságírói kérdésekre, hogy mire véljék a miniszterelnök akcióját azt felelte, hogy teljesen mindegy mit mondana, mire nyomtatásba kerülne már úgy is késő. A kedélyek megnyugtatása érdekében mi azért hangsúlyozzuk, hogy a felvétel - legyen az bármennyire is hátborzongató - csupán egy ironikus, promócióra szánt videó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!