Nagyvilág

2012.12.09. 19:41

Havazás - Megnyitották a frankfurti repülőteret

Berlin, 2012. december 9., vasárnap (MTI) - Megnyitották vasárnap késő délután a frankfurti repülőteret, amelyen az erős havazás miatt kora délután leállították a forgalmat és törölték a Lufthansa két budapesti járatát is.

Berlin, 2012. december 9., vasárnap (MTI) - Megnyitották vasárnap késő délután a frankfurti repülőteret, amelyen az erős havazás miatt kora délután leállították a forgalmat és törölték a Lufthansa két budapesti járatát is.A legnagyobb német repülőtéren a havazás miatt vasárnap több mint 350 járatot kellett törölni. Törölték a Lufthansa LH 1340-es számú, Frankfurtból Budapestre, illetve LH 1341-es számú, Budapestről Frankfurtba közlekedő járatát is.

A havazás Németország számos térségében fennakadásokat okoz a közlekedésben. A balesetek száma is jelentős. Egyedül Észak-Rajna-Vesztfália tartományban szombat reggeltől vasárnap délutánig 480 közlekedési baleset történt.

Az első téli hideghullámnak eddig egy halálos áldozata van Németországban, egy nő fagyott meg a Szász-Anhalt tartományi Dessau-Rosslauban. A meteorológusok szerint a következő napokban még több hó esik és még hidegebb lesz, a maximum hőmérséklet országszerte jellemzően 0 fok körül alakul, éjszakánként pedig helyenként akár mínusz 15 fok is lehet.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!