Nagyvilág

2013.01.03. 14:42

Depardieu orosz lett

Vlagyimir Putyin aláírta azt a rendeletet, minek alapján Gérard Depardieu soron kívül orosz állampolgárságot kap – adta közölte csütörtökön a RIA Novosztyi hírügynökség.

Vlagyimir Putyin aláírta azt a rendeletet, minek alapján Gérard Depardieu soron kívül orosz állampolgárságot kap – adta közölte csütörtökön a RIA Novosztyi hírügynökség. A vagyonadó bevezetése miatt Gérard Depardieu Oroszország, Montenegró vagy Belgium állampolgárrá válhat – közölte honlapján még decemberben a Le Monde napilap. A francia színész már a szocialista elnök megválasztása utáni másnap bejelentette, hogy „megszökik” Franciaországból.

Depardieu nemrég vásárolt is egy házat a belga-francia határon, Nechin városában. Ez egy mindössze 2000 lakosú település, ahová rövidesen le is költözött a híres színész. Depardieu-nek egyébként rengeteg háza és birtoka van a világ több pontján. Van egy kastélya Anjou-ban, szőlészete Franciaországban, Marokkóban, Spanyolországban, Olaszországban, Argentínában, Algériában és Ukrajnában Azonkívül három párizsi étterem, egy halas bolt és egy motoros koncesszió birtokosa is.

Kérdés, hogy most, miután a francia kormány mégiscsak meggondolni látszik a rendkívüli vagyonadó bevezetését, élni kíván-e a színész az orosz állampolgárság adta lehetőségekkel?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!