Nagyvilág

2013.01.08. 17:48

Lángol Bulgakov kijevi szülőháza

Kigyulladt és lángokban áll Mihail Bulgakov orosz író szülőháza a kijevi Andrejevszkij szpuszkon (Andrejev lejtőn) – adta hírül kedd délután az UNIAN.

Kigyulladt és lángokban áll Mihail Bulgakov orosz író szülőháza a kijevi Andrejevszkij szpuszkon (Andrejev lejtőn) – adta hírül kedd délután az UNIAN. Az ukrán hírügynökség a kijevi katasztrófavédelemre hivatkozta, hogy tűz ütött ki az ukrán főváros történelmi városrészében álló egyik kétszintes házban. Az UNIAN megerősítette, hogy a szóban forgó, 38. számú épület a Mester és Margarita írójának szülőháza.

A helyszínre több tűzoltóosztagot vezényeltek ki. Az oltás jelenleg is tart. A tűz okáról egyelőre nem nyilatkoztak az illetékesek.

A kijevi Andrejevszkij szpuszk szinte valamennyi épülete történelmi műemléknek számít, az idegenforgalmi prospektusok szerint valóságos szabadtéri múzeum. Teljes tatarozását közvetlenül a múlt évi labdarúgó EB megnyitója előtt végezték el.

Mihail Afanaszjevics Bulgakov, akit az orosz szatirikus irodalom egyik legnagyobb alkotójaként emlegetnek, 1891-ben született Kijevben, a helyi hittudományi főiskola professzorának fiaként. A család egykori háza jelenleg a Bulgakov-múzeumnak ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!