Nagyvilág

2013.09.16. 13:32

Figyelmen kívül hagyta a zebrát a jávorszarvas

Fehéroroszország – Egy kifejlett jávorszarvas okozott riadalmat Minszk egyik forgalmas kereszteződésében.

Fehéroroszország – Egy kifejlett jávorszarvas okozott riadalmat Minszk egyik forgalmas kereszteződésében.

A termetes agancsos a fehérorosz főváros északi részén, az egyik autópálya bevezető szakaszán keresztezte a járműforgalmat – adta hírül a Charta’97 napilap. Az újság rámutat, hogy a szarvas nem a a közeli kijelölt gyalogátkelőt választotta – ahol épp akkor jelzett szabadot a lámpa –, így alaposan ráijesztett a gépcsoki-vezetőkre. Azt nem tudni, hogy végül is ki rémült meg jobban közülük.

Szemtanúk szerint az állat a közlekedési vétséget követően a belváros felé vette az irányt, majd eltűnt a kíváncsi tekintetek elől. Mivel a helyi állatkertből nem jelentettek leltárhiányt, a szakemberek feltételezik, hogy a közeli erdőből kóborolt el párkeresőben a Fehéroroszországban is honos jávor, elvégre épp mostanában dúl a szarvasbőgés dandárja.

A szakkönyvek szerint egy-egy kifejlett jávorszarvas magassága elérheti a 2 métert, testsúlya pedig a fél tonnát. Egyes hím példányok agancskoronájának fesztávolsága akár 3 méter is lehet.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!