Nagyvilág

2013.09.09. 13:01

Kalapács alá kerül egy macska

Egy macskát foglaltak le a végrehajtók a gazdája tartozásai fejében Oroszországban – adta hírül az ukrán Censor.net.

Egy macskát foglaltak le a végrehajtók a gazdája tartozásai fejében Oroszországban – adta hírül az ukrán Censor.net. A nyugat-szibériai férfi azzal verte magát adósságba, hogy nemrég egy elromlott vízcsap miatt eláztatta a lenti szomszédai lakását, akik emiatt bíróságon perelték vissza tőle az okozott 46 ezer rubelre (322 ezer forintra) rúgó kár összegét. Miután nem fizetett, végrehajtók jelentek meg az otthonában, ám hiába, mert az adós minden értékesíthető vagyontárgya a hozzátartozói nevein szerepelt.

Már-már dolguk végezetlenül távoztak, amikor megakadt a szemük a férfi lábához dörgölőző cicán. Egyikük macskaszakértő lehetett, mivel első pillantásra megállapította, hogy egy értékes Szfinx fajtájú csupaszmacskával van dolga, amelyre azonnal rátette a kezét – a törvény nevében. A macsekot azonmód értékbecslésnek vetették alá, és 500 rubel (3500 forint) értékű vagyontárgyként iktatták, majd lefoglalták.

A mezítelen zálogmacskát ugyanakkor feltételes szabadlábra engedték, így továbbra is a gazdájánál maradhat, míg az le nem rója a szomszédokkal szemben fennálló 46 ezer rubeles tartozását. Ellenkező esetben árverés keretében kerül kalapács alá.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!