Nagyvilág

2014.01.10. 11:37

Meggyalázták a beregszászi Keresztutat

Ukrajna - Ismeretlen vandálok összetörték a Beregszász melletti Kerek-hegyen kialakított Keresztút stációinak keresztjeit.

Ukrajna - Ismeretlen vandálok összetörték a Beregszász melletti Kerek-hegyen kialakított Keresztút stációinak keresztjeit.

Az elkövetők nagy valószínűséggel még csütörtökre virradó éjjel, az ortodox Karácsony másnapján döntötték ki a beregszászi Kerek-hegyen múlt év szeptemberében létesített és felavatott Keresztút nyolc keresztjét. A rongálásról egy helyi lakos számolt be a helyi görögkatolikus parókusnak, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A város közvéleménye mellett Gajdos István, az ukrán parlament magyar képviselője is elítélte a történteket. „Istenhívő emberként mélységesen felháborít azoknak a cselekedete, akik megszentségtelenítették a Keresztutat a hegyen, amelyet szentnek tartanak a helyiek. Határozottan elítélem ezt, hiszen az ilyesmi összeegyeztethetetlen a keresztény erkölcs, a tolerancia elveivel!” – idézi a honatyát a Tisza News hírportál. Gajdos István elmondta, hogy a rendőrséghez fordult, sürgetve, hogy tegyenek meg mindent a tettesek mielőbbi megtalálása és felelősségre vonása érdekében.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!