Nagyvilág

2014.04.08. 14:51

Ásóval akarták meglepni a veteránokat

Kazahsztán - Az egyik megyei elöljáróság ásókkal szándékozott kedveskedni a második világháború kazah veteránjainak a szovjet győzelem 69. évfordulója alkalmából.

Kazahsztán - Az egyik megyei elöljáróság ásókkal szándékozott kedveskedni a második világháború kazah veteránjainak a szovjet győzelem 69. évfordulója alkalmából.

A Tver megyei közigazgatás hivatalos honlapján pár hete tűnt fel egy információ a több tucat „többfunkciós multiszerszám” közbeszerzéséről, amelyekkel a második világháborús veteránokat kívánták meglepni a körzet elöljárói. A kíváncsi kazah újságíróknak sikerült kideríteniük, hogy a talányos elnevezés valójában egy olyan gyalogsági ásót takar, amelyet különböző túlélőeszközökkel – köztük sör- és konzervnyitóval, szeghúzóval, fűrésszel, iránytűvel és komplett horgászfelszereléssel – láttak el.

A morbid ötlet, hogy a 80 és a halál közötti életkorú veteránoknak pont ásókat szándékoznak ajándékozni, meglehetősen felzaklatta a közvéleményt. Hiszen meglehetősen nehéz elképzelni, hogy egy csapat csoszogó öregembernek pont egy túlélőtúrára szottyanna kedve hétvégenként a multifunkciós „Rambó-ásók” birtokában. A kazah Tengri News hírportál információi szerint a spéci szerszámok beszerzésének ma már híre-hamva sincs az önkormányzati portálon. Helyettük közelebbről meg nem nevezett emléktárgy-csomagok szerepelnek, amelyekről ezek után csak remélni lehet, hogy nem holmi összkomfortos koporsókat tartalmaznak…

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!