Nagyvilág

2014.06.17. 11:58

Elkényeztetés 2.0: Vegyen a gyereknek játéknyomtatót

Nem úgy játéknyomtató, hogy az igazi másolata és játszani lehet vele, hanem ez a masina valóban kinyomtatja a játékokat.

Nem úgy játéknyomtató, hogy az igazi másolata és játszani lehet vele, hanem ez a masina valóban kinyomtatja a játékokat.

Talán nincs is már olyan messze, amikor a játékboltba nem azért megyünk be, hogy egy konkrét játékot vegyünk a gyerekünknek, hanem egyszerűen csak egy játéknyomtatót teszünk a kosárba. Otthon aztán csak le kell tölteni a sablonokat és indulhat is a játékgyártás. Ez egyrészt jó, mert kényelmes, másrészt mivel tudjuk egy olyan gyerek érdeklődését fenntartani, aki bármikor nyomtat magának egy új játékot? Nincs többé értelme az ünnepeknek, a várakozásnak vagy a motivációnak. Ez így mind nem igaz.

A játéknyomtató ugyanis pont a gyerekek kreativitását hivatott fejleszteni. Vagyis nem úgy működik, hogy gombnyomásra kinyomtat három plüssmacit (már csak azért sem, mert kizárólag műanyaggal tud dolgozni), hanem a gyereknek kell megterveznie a játékot és azután tudja kinyomtatni. Ha így nézzük, akkor máris egy fantasztikus termékkel van dolgunk. Nem ellustul tőle a gyerek, hanem ez lehet a jövő mérnök-képzésének egyik alapja.

A gyártó cég még csak a projekt elején jár, jelenleg pénzt gyűjtenek a Kickstarter portálon. A kitűzött cél (50,000 dollár) felét érték el eddig. Azok a támogatók, akik hajlandóak 499 dollárt áldozni a termék sikerére, elsők között fognak játéknyomtatót kapni idén októberben. Az átlagos 3D nyomtatók ennél sokkal többe, nagyjából 2000 dollárba kerülnek, így mindenképp jó üzlet. A tervezéshez egy iPad-re lesz szükség, ugyanis a gyártó nem a hagyományos PC-kre tervezte a programot. A használata pofonegyszerű, színeket és formákat lehet alkotni vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!