Nagyvilág

2015.01.27. 10:55

Egy jeti mászkál Bostonban

Bár Massachusetts államban nem javasolják a közlekedést, egy jeti nyakába vette a várost és békésen sétálgat a hatalmas hóban. Többen is látták, áldozatok nincsenek.

Bár Massachusetts államban nem javasolják a közlekedést, egy jeti nyakába vette a várost és békésen sétálgat a hatalmas hóban. Többen is látták, áldozatok nincsenek. Egy mókás kedvű lakos úgy döntött, hogy a havazás nem fogja őt otthon tartani, jetijelmezbe bújt és elindult, hogy felvillanyozza a helyieket. Többen is látták, fotózták a bostoni jetit és már egy külön Twitter-oldal is létrehoztak az észleléseknek: " target="_blank">@BostonYeti2015. Egyelőre nem tudni, hogy ki áll az akció mögött, annyi bizonyos, hogy hétfőtől mászkál a városban. Az biztos, hogy a jeti jó szándékkal érkezett, a biztonságról beszél és megpróbált már taxit is fogni (ami a közlekedési tilalom miatt esélytelen).

Mit is az a jeti? Jetinek a nyugati civilizációban egy nagy, főemlősszerű, a jelentések szerint a Himalájában élő lényt neveznek. A név a tibeti yeh-teh-ből származik; ennek jelentése (zavaró módon) „kicsi, emberszerű állat”. A Himalája más népei jeren néven ismerik. (via Wikipedia).

Fotók a bostoni jetiről:

View image on Twitter

View image on Twitter

View image on Twitter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!