Nagyvilág

2015.01.06. 16:01

CES 2015 - Most már tényleg nyomtathatunk ételt

CES 2015, Las Vegas - Az eddig csak bohóckodásnak tűnő 3D-s ételnyomtatás kezd nagyon komolyra fordulni. Az ára már a 2000 eurós lélektani határ alatt van.

CES 2015, Las Vegas - Az eddig csak bohóckodásnak tűnő 3D-s ételnyomtatás kezd nagyon komolyra fordulni. Az ára már a 2000 eurós lélektani határ alatt van. Még alig kezdődött el az idei Consumer Electronic Show (CES), máris bombáznak minket az újdonságokkal. Az egyik közülük tényleg hihetetlen, hamarosan ételt nyomtathatunk az otthonunkban. És mindezt már 2000 euró (vagyis nagyjából 600,000 forint - most nem merünk euróval szorozni) alatt megkaphatjuk. A XYZPrinting váratlanul robbant be teljesítményével és árával. A gép képes arra, hogy az előre megfőzött keltésztát süteménnyé alakítsa (vagyis nyomtassa).

Szóval összefoglalva annyi a dolgunk, hogy fogjuk a tésztát, belerakjuk, letöltünk egy mintát és kinyomtatjuk vele. El kell ismerni, hogy ez azért még nem hangzik sokkal könnyebbnek, mint kézzel megsütni a süteményt, viszont óriási technológiai előrelépés. Mi azért még megvárjuk azt a típust, amibe csak betereljük a disznót és a végén kinyomtatja a hurkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!