Nagyvilág

2015.02.19. 09:15

Gyomorrontás miatt majdnem lefújták a Charlie Hebdo elleni merényletet

Az egyik támadó nem sokkal a tervezett időpont előtt gyomorrontást kapott és nem sokon múlt, hogy Európa megússza ezt a szörnyű tragédiát. Sajnos hamar meggyógyult.

Az egyik támadó nem sokkal a tervezett időpont előtt gyomorrontást kapott és nem sokon múlt, hogy Európa megússza ezt a szörnyű tragédiát. Sajnos hamar meggyógyult. Kouachi a támadás előtt napokig az ágyban feküdt, gyomorrontása volt. Talált viszont egy olyan gyógyszert, ami helyrehozta és egy órával a tervezett időpont előtt küldött SMS-t a testvérének, hogy mehet az akció.  Elindult otthonról reggel és azt mondta a feleségének, Soumya-nak, hogy este vagy másnap hazajön. Találkozott a testvérével, majd együtt mentek a Charlie Hebdo szerkesztőségébe, ahol lemészároltak 12 embert.

Telefonlehallgatásokból is is kiderült, hogy hogy két terrorista, Cherif Kouachi és Amedy Coulibaly (a másik, párhuzamos terrorakció főszereplője) a támadás előtti éjszakán találkoztak. Coulibaly egy rendőrnőt lőtt le az utcán, majd túszokat ejtett egy boltban január 9-én. Miután négy további embert megölt, a rendőrség megrohamozta az épületet és végzett vele. Coulibaly már a támadás alatt bevallotta a francia médiának, hogy összehangolt támadásról van szó, de részleteket nem árult el. A támadás után a rendőrség talált egy GoPro kamerát a terroristára erősítve, ami mindent részletesen rögzített. A felvételt állítólag interneten keresztül elküldték valahova, de azóta nem publikálta senki.

A két támadás után 3,5 millió ember vonult az utcára, hogy kiálljanak a szólásszabadság mellett és a szerkesztőség áldozatait gyászolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!