Nagyvilág

2015.04.27. 14:46

Videó: Élve égettek el egy keresztre feszített felkelőt Ukrajnában (18+)

Ukrajna - Az ukrajnai Azov zászlóalj orosz provokációnak minősítette azt az interneten terjedő videót amelyen állítólagos ukrán katonák élve elégettek egy keresztre feszített kelet-ukrajnai felkelőt.

Ukrajna - Az ukrajnai Azov zászlóalj orosz provokációnak minősítette azt az interneten terjedő videót amelyen állítólagos ukrán katonák élve elégettek egy keresztre feszített kelet-ukrajnai felkelőt.

A felvételen az látható, hogy magukat az egyik ukrán „hazafias szervezet”, az Azov egység katonáinak mondó, terepszínű ruházatot és álarcot viselő társaság keresztre feszít egy embert, majd tüzet gyújtanak alatta. A videó pont akkor ér véget, amikor az áldozatot elérik a lángok, így nem tudni milyen sérüléseket szenvedett. Az oroszországi híradások szerint az ukrán kormányerők fegyveresei valószínűleg elevenen megégették a szerencsétlen hadifoglyot, pont úgy, ahogy az Iszlám Állam fanatikusai szokták tenni a keresztény túszaikkal.

A magát újabban Azov önkéntes ezrednek nevező egység a hivatalos Facebook-oldalán határozottan cáfolja, hogy katonáinak bármi közük lenne a világhálón terjesztett videóhoz. Mint írják, a felvételen szereplő, álarcos fegyveresek meglehetősen durva orosz akcentussal próbálják ukránul elmondani, hogy ők ily módon fognak ezentúl keresztre feszíteni minden elfogott szeparatistát.

„Mi katonák vagyunk, nem hóhérok” – áll a nyilatkozatban.

Az Azov cáfolatát alátámasztani látszik az a tény, hogy az orosz Zvezda (Csillag) tv-csatorna híradójának állítása szerint az eset a Mariupoltól tíz kilométernyire fekvő Sirokine településen történt, amely jelenleg a kelet-ukrajnai felkelők ellenőrzése alatt áll, és ahová a minap a szakadárok még az EBESZ megfigyelőit sem engedték be, fegyverekkel kényszerítve a békemisszió tagjait a visszafordulásra.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!