Nagyvilág

2016.01.27. 12:33

Sertésinfluenza szedi áldozatait Ukrajnában

Ukrajna - Az egészségügyi tárca az egész országra kiterjedőnek ismerte el az idei influenzajárványt, amelynek már 83 halálos áldozata van.

Ukrajna - Az egészségügyi tárca az egész országra kiterjedőnek ismerte el az idei influenzajárványt, amelynek már 83 halálos áldozata van.

A fertőzéses megbetegedésben elhunytak közül 70 emberrel bizonyítottan a hat évvel ezelőtti pandémia során sertésinfluenza néven elhíresült H1N1 vírus végzett – közölte Olekszandr Kvitasvili egészségügyi miniszter. A múlt év októbere óta 2,6 millió influenzás beteget regisztráltak Ukrajnában.

A megbetegedések száma december vége felé ugyan csökkenni látszott, ám januárban megint ugrásszerűen megemelkedett. Csak az elmúlt egy hét folyamán több mint 360 ezer újabb fertőzöttet észleltek az orvosok – írja a RIA Novosztyi hírügynökség.

Mivel a megbetegedések száma az ország 24 megyéjéből mára 18-ban meghaladta a járványküszöböt, az egészségügyi tárca bejelentette, hogy a járvány országossá vált. Ezért átfogó megelőzési intézkedéseket foganatosítottak, beleértve a tömegrendezvények tiltását, valamint az oktatási intézmények ideiglenes bezárását.

Bár a Magyarországhoz közeli ukrajnai megyékben a fertőzések aránya még nem érte el a járványküszöböt, egyes településeken, így Munkácson, Ungváron és Csapon például már karantént rendeltek el néhány iskolában, elsősorban megelőző intézkedésként.

- Palkó István / rian.com -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!