Nagyvilág

2016.01.21. 14:28

Támadás érte a KMKSZ ungvári polgármester-jelöltjét

Ukrajna - Ismeretlen tettesek Ungváron felgyújtották a Kárpátalja Megyei Tanács (közgyűlés) előző elnökének személygépkocsiját.

Ukrajna - Ismeretlen tettesek Ungváron felgyújtották a Kárpátalja Megyei Tanács (közgyűlés) előző elnökének személygépkocsiját.

Volodimir Csubirka kocsija a politikus ungvári irodájának helyt adó lakóház udvarán lévő parkolóban kapott lángra vasárnap este. A hétévesen is közel 1 millió hrivnya (mintegy 12 millió forint) értékű gépkocsi oltása több mint egy órát vett igénybe. A jármű azonban így is totálkáros lett. A helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy tüzet szándékos gyújtogatás okozta.

A kárpátaljai megyei közgyűlés előző elnöke a múlt őszi ukrajnai önkormányzati választások során többek között a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség támogatásával szállt harcba Ungvár polgármesteri tisztségéért, ám alulmaradt.

Közösségi oldalán közzétett nyilatkozata szerint a politikus kizárja, hogy a gyújtogatás személyes vagy üzleti ellentétekből eredő indíttatású volna. Ami a politikai vonalat illeti, az összes lehetséges ellenfelével korrekt és konstruktív kapcsolatokat ápol. Csubirka úgy véli, hogy az incidens nem a személye ellen irányult, hanem a viszonylag nyugodt kárpátaljai politikai helyzet destabilizálása volt a tettesek célja, csakúgy mint a szélsőséges mozgalmak által az utóbbi időben a megye határain belül elkövetett egyéb bűncselekmények.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!