Nagyvilág

2016.03.24. 20:04

Egymilliárd forint értékű bikaspermának kelt lába

Ukrajna - Egy teljes konténernyi állati eredetű ondónak üti bottal a nyomát az ukrán rendőrség és az ügyészség az egyik fekete-tengeri kikötőben.

Ukrajna - Egy teljes konténernyi állati eredetű ondónak üti bottal a nyomát az ukrán rendőrség és az ügyészség az egyik fekete-tengeri kikötőben.

A több mint 85 millió hrivnyára taksált nemes rakományt tartalmazó konténer az illjicsevszki vámudvar területén vált köddé. Hiánya csak akkor tűnt fel, amikor a szállítmány londoni tulajdonosa, a Bio Cosmetics Ua Ltd. már sokadik alkalommal jelezte az ukrán hatóságok felé, hogy az nem érkezett meg a célállomásra.

A nyomozás eddig annyit derített ki, hogy a folyékony nitrogénben tárolt bikaspermát az ukrán adóhivatal tartotta vissza. Egy bírósági végzés nyomán az eljáró vámtisztnek csupán a szállítmány papírjait kellett volna lefoglalnia, ő azonban az egész rakományra rátette a kezét. Majd – egyelőre ismeretlen közreműködők révén – egy harmadik félnek játszotta át. Az ondó holléte jelenleg ismeretlen – írja a RIA Novosztyi hírügynökség.

A kozmetikai iparban a bikaspermát elsősorban különféle luxussamponok összetevőjeként alkalmazzák. Londonban például akadnak olyan fodrászszalonok, ahol a kedves vendég körülbelül 18 ezer forintnak megfelelő angol fontért kaphat egy 45 perces bikaspermás hajkezelést.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!