Nagyvilág

2016.04.08. 14:40

Berlinbe készülnek „Putyin angyalai”

Berlin - A legnépszerűbb és -népesebb orosz motoros banda az idén is Berlinben akarja méltatni a Szovjetunió Németország fölött aratott győzelmének évfordulóját.

Berlin - A legnépszerűbb és -népesebb orosz motoros banda az idén is Berlinben akarja méltatni a Szovjetunió Németország fölött aratott győzelmének évfordulóját.

A Vlagyimir Putyin által is nagyra tartott Éjjeli Farkasok nevű motoros klub hatalmas csapattal készül Berlin lerohanására, hogy a helyszínen ünnepelje meg a vörös zászlónak a Reichstagon történt május 9-i kitűzése 71. évfordulóját. A Győzelem útjain – irány Berlin! elnevezésű motoros felvonulás során az orosz nacionalistákból álló népes társaság több szakaszban – Varsó, Prága és Budapest érintésével – kíván eljutni a német fővárosba.

A Putyin Angyalai-ként is becézett banda egyik alvezére elmondta, hogy az idén remélhetően nem lesz semmi akadálya a nagyszabású túrának, mivel a túra összes tagjának zsebében van már a schengeni vízum – adta hírül a Korreszpondent internetes kiadása.

Andrej Bobrovszkij ezzel arra utalt, hogy az orosz győzelem napja 70. évfordulójára tervezett tavalyi felvonulásuk elé több európai ország is akadályokat gördített – köztük Magyarország is. A banda több tagja azonban egyénileg mégiscsak eljutott Berlinig. Sőt egy csoportjuk Budapestre is ellátogatott, ahol az orosz nagykövettel tartottak koszorúzással egybekötött megemlékezést a Fiúmei úton.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!