Nagyvilág

2016.07.18. 18:50

Tíz nap önfeledt szórakozás Szatmárnémetiben

Szatmárnémeti - Partiumi Magyar Napok: bejelentették a fő fellépőket és ismertették a részletes programot.

Szatmárnémeti - Partiumi Magyar Napok: bejelentették a fő fellépőket és ismertették a részletes programot.

Tíz napon át, augusztus 19–28. között ismét az önfeledt szórakozásé lesz a főszerep: a Partiumi Magyar Napok alatt több mint 150 program közül válogathatnak az érdeklődők.

Régi és új helyszínek

Stier Péter, a rendezvény főszervezője a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy az idei ünnepi PMN tíz napja alatt még több szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel várják a szatmáriakat, egy régi-új helyszínen is lesznek programok és koncertek. A Kossuth-kert, a Tűzoltótorony és az új központi Október 25. tér mellett az idén a Széchenyi utcában is lesz színpad. Utóbbi 2002-ben, a legelső partiumi napok legkedveltebb helyszíneinek egyike volt, többek között ezért is döntöttek úgy a szervezők, hogy ismét felelevenítik ennek hagyományát.

Az állandó programok mellett a fellépők egy részét is ismertette a főszervező. Gondolva minden korosztályra, koncertezni fog a Dolly Roll, az R-GO, az Intim Torna Illegál, a legkisebbek az Alma együttes koncertjén tapsolhatnak majd sokat. Augusztus 20-án az új központban az István, a király rockopera koncert változatát is megtekinthetik egy negyventagú kórus közreműködésével, a rendezvényt pedig a Magna Cum Laude nagykoncertje zárja.

A legnagyobb a régióban

A Partiumi Magyar Napok társszervezője a kezdetek óta az Identitas Alapítvány, amely immáron 15 éve a rendezvény mögött áll. A szervezet vezetője Szőcs Péter — aki már 8. éve az alapítvány elnökeként vesz részt a szervezésben — a rendezvény jelentőségéről beszélt és arról, hogy a Partiumi Magyar Napok a legnagyobb kulturális rendezvény a régióban, amelyet az Identitas Alapítvány a továbbiakban is támogatni fog szakmailag és anyagilag egyaránt.

Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor elmondta, hogy fiatalként is egy olyan pezsgő szatmárnémeti rendezvényről álmodtak, amely mindenkit megmozgat a városban és a környező településeken. Polgármesterként pedig továbbra is támogatni fogja a rendezvényt és arra törekszik, hogy minden szatmári magáénak érezze azt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!