Nagyvilág

2016.09.07. 09:21

Húszmillió dolláros megállapodással rendezte a Fox televízió egyik volt műsorvezetőnőjének szexuális zaklatásért indított perét

Washington - Az amerikai Fox televízió húszmillió dolláros megállapodással rendezte volt műsorvezetőnője, Gretchen Carlson szexuális zaklatás miatt indított perét.

Washington - Az amerikai Fox televízió húszmillió dolláros megállapodással rendezte volt műsorvezetőnője, Gretchen Carlson szexuális zaklatás miatt indított perét.

A megállapodás összegét ugyan nem hozták nyilvánosságra, de a Vanity Fair című folyóirat internetes kiadása tudomást szerzett róla.

Gretchen Carlson júliusban indított pert a Fox News elnök-vezérigazgatója, Roger Ailes ellen, azt állítva, hogy az idős igazgató többször is zaklatta őt, majd amikor nem állt kötélnek, bosszúból nem hosszabbította meg a munkaszerződését. Ailes tagadta a vádakat, ám a Fox vezetősége - és személyesen a tulajdonos, Rupert Murdoch - vizsgálatot indíttatott, s ekkor egymás után jelentkeztek a jelenlegi és volt női munkatársak, akik szintén Ailes szexuális zaklatási kísérleteiről számoltak be. Az elnök-vezérigazgató le is mondott, sajtóhírek szerint negyvenmillió dolláros végkielégítéssel távozott.

Közben Rupert Murdoch teljesen új vezetőséget nevezett ki, és a republikánusokhoz közel álló televízió teljes megújítását ígérte. Az új vezetők, a Fox nevében, nyilvánosan bocsánatot is kértek Gretchen Carlsontól. További két riporternő pere változatlanul folyamatban van.

Kedden egyébként váratlanul bejelentette távozását a tévécsatorna egyik sztárja: Greta Van Susteren, aki korábban cikkben védte meg a vádaktól a kegyvesztett elnök-vezérigazgatót. Távozásának hátterét egyelőre csak találgatják az amerikai sajtóvilágban.

A lemondott Roger Ailes Donald Trump republikánus elnökjelölt egyik tanácsadója lett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!