Nagyvilág

2016.09.20. 12:52

Videó: Babaarcú, szőke kisfiúval lövetett agyon egy embert az ISIS új videójában (18+)

Irak - Gyomorforgató propaganda felvételt készített az Iszlám Állam, amiben egy feltehetőleg európai származású gyermek kezébe pisztolyt adtak, amivel agyon kellett lőnie egy fogvatartott ügynököt.

Irak - Gyomorforgató propaganda felvételt készített az Iszlám Állam, amiben egy feltehetőleg európai származású gyermek kezébe pisztolyt adtak, amivel agyon kellett lőnie egy fogvatartott ügynököt.

A gyermek mögött egy szintén fehér férfi áll, ő segít a kisfiúnak fejbe lőni a fogvatartottat. Nem ez az első eset, hogy az ISIS gyermekekkel hajtja végre a gyilkosságokat, amit aztán videón is rögzít: szeretnek eldicsekedni a gyilkos gyerekekkel, a "Kalifátus kiscserkészeinek" nevezik őket.

- Vértanúhalált akarok halni Allahért Mohammed próféta szavaihoz híven, mi szerint az Isten legjobban imádott mártírjai azok, a frontvonalon harcolnak, és sosem fordítanak hátat addig, amíg meg nem ölik őket - mondja a pénteken nyilvánosságra hozott videón egy kisfiú.

Részlet a felkavaró felvételből:

Forrás: blikk.hu.


A videó az íd al-adha, vagyis az áldozati ünnep alkalmából készült, és még leírni is szörnyű, mi minden történik benne: az akciófilmként induló videón fokozatosan kerülnek elő a brutálisnál brutálisabb kivégzős jelenetek.

Az iraki hadsereg egyik tisztje az NBC Newsnak azt mondta: úgy zárták be az embereket ezekbe a vasketrecekbe, mint az állatokat.

Az Iszlám Állam dzsihádista terrorszervezet olyan videót tett közzé, amelyen öt gyerek - köztük állítólag egy brit kisfiú - foglyokat végez ki Szíriában. A kilencperces felvétel állítólag nemrégiben készült az Iszlám Állam fővárosában, a szíriai Rakkában.

Az ISIS egyik propaganda folyóiratában jelent meg a "Miért gyűlölünk és miért küzdünk ellenetek" című cikk, ami 6 fő okra vezeti vissza, mi a bajuk a Nyugattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!