Nagyvilág

2017.04.23. 14:04

Rekordmennyiségű illegális cigarettát foglaltak le Kárpátalján

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye két járására kiterjedő, összehangolt akció során 300 láda, illegális cigarettát foglaltak le az ukrán hatóságok.

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye két járására kiterjedő, összehangolt akció során 300 láda, illegális cigarettát foglaltak le az ukrán hatóságok.

Az öt településre kiterjedő razziában az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), a katonai ügyészség, a gazdaságvédelmi rendészet és a rendőrség speciális egységének 90 munkatársa vett részt. Az akció keretében számos illegális raktárat derítettek fel, melyekben több mint 1 millió doboz – részben zárjegy nélküli, részben orosz zárjegyes – cigarettát tároltak.

Az előzetes becslés szerint az illegális dohányáru összértékét 100 ezer dollárra becsülik. Ám ha a csempészésre előkészített cigarettát sikerül külföldön értékesíteni, ennek a többszöröse ütötte volna a csempészek markát.

A hatóságoknak a rajtaütés során a cigarettacsempészéssel foglalkozó bűnszervezet több tagját is sikerült elfogniuk. Köztük magas rangú határőr tiszteket is – adta hírül az ukrán határőrség sajtószolgálata.

A Kárpátaljára kerülő illegális dohányárut részben Románián át, de zömében a magyar határon keresztül próbálják az európai feketepiacra juttatni az erre szakosodott bűnszervezetek, amelyek a hatóságok szerint néhány ismert politikus fedezete alatt működnek.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!