Nagyvilág

2017.08.23. 16:27

Videó: Gigantikus csigák élnek a Plútón? A NASA cáfolja saját fotóit

USA - Emlékszik még mindenki <a href="/itt-vannak-a-nagy-felbontasu-pluto-fotok/2915230" target="_blank">a New Horizons űrszondára</a>, ami még 2015 nyarán haladt el a Pluto mellett? Az akkori fotókra mindenki rácsodálkozott, ám akadnak képek, amik az adattovábbítás lassúságának köszönhetően csak később kerültek nyilvánosságra. Ezek között van egy igen különös is...

USA - Emlékszik még mindenki a New Horizons űrszondára, ami még 2015 nyarán haladt el a Pluto mellett? Az akkori fotókra mindenki rácsodálkozott, ám akadnak képek, amik az adattovábbítás lassúságának köszönhetően csak később kerültek nyilvánosságra. Ezek között van egy igen különös is...

Az egyik felszíni képen különös alakzat bukkant fel, ami első ránézésre olyan, mintha egy hatalmas csiga lenne, ami ráadásul még nyomokat is hagy maga után a fagyos égitesten.

A különös valamire Marc D’Antonio, csillagász és képelemző is felhívta a figyelmet, az UFO hívőknek meg persze rögtön beindult a fantáziájuk.

Ám a NASA szerint szó sincs kóricáló űrcsigákról a Plútón, szerintük a csiga a Pluto mélyéről a felszínre tolódó fagyott nitrogén egy piszkos foltja, a csiganyomok pedig folyásnyomok lehetnek. Persze sok UFO hívő nem elégedett ezzel a magyarázattal.

Az eredeti csigás NASA fotót itt tekintheti meg nagy méretben.

Forrás: napiufo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!