Nagyvilág

2017.12.18. 19:21

Videó: Kézigránátos rablót lőttek le az ukrán rendőrök (18+)

Ukrajna - A rendőrök golyói oltották ki annak a rablónak az életét, aki egy járőrkocsit zsákmányolva, kiélesített kézigránáttal fenyegette az üldözőit.

Ukrajna - A rendőrök golyói oltották ki annak a rablónak az életét, aki egy járőrkocsit zsákmányolva, kiélesített kézigránáttal fenyegette az üldözőit.

Az egyelőre ismeretlen elkövetőt egy Mikolajivban elkövetett rablást követően vették üldözőbe a rendőrök. Herszon előtt egy útakadálynál sikerült is megállásra kényszeríteni, ám ekkor egy kézigránátot vett elő, és robbantással fenyegetőzött. Tekintettel a meglehetősen nagy forgalomra, az egyenruhások ekkor még nem használhattak fegyvert.

Ezt kihasználva a rabló az egyik őrizetlenül hagyott rendőrautóval menekült tovább, ezúttal az ellenkező irányba. Mikolajiv közelében, egy viszonylag gyér forgalmú szakaszon sikerült útját állni egy teherautóval. Miközben a menekülő megpróbálta kikerülni az útakadályt, a járműve belecsúszott az árokba.

Kiszállva élesítette a robbanóeszközt, és megindult a rendőrök felé, akik ekkor tüzet nyitottak rá. A rabló elejtette a kézigránátot, amely azonnal felrobbant. Ő holtan esett össze, rajta kívül azonban senkinek sem esett baja. A hatóságok egyelőre nem tudták megállapítani a személyazonosságát – írja az UA-Reporter.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!