Nagyvilág

2018.02.06. 16:36

Milliós károkat okozott Kárpátalján a februári árvíz

Ukrajna - A múlt hét végi intenzív esőzések következtében kiáradt folyók több községet is elöntöttek a kárpátaljai Ilosvai járásban.

Ukrajna - A múlt hét végi intenzív esőzések következtében kiáradt folyók több községet is elöntöttek a kárpátaljai Ilosvai járásban.

A február 3-án és 4-én hullott intenzív csapadék következtében jelentősen megemelkedett az Irsavka és a Borzsa folyók vízszintje. Ennek következtében több települést és jelentős területű mezőgazdasági földterületet öntött el a víz.

A Borzsa átszakította a gátat Alsókaraszló (Zariccsja) közelében, és víz elárasztotta a falut. Az ár nemcsak a házakban, hanem a fóliasátrakban is károkat okozott. A településen korai zöldségek termesztésével foglalkoznak.

A károk jelentősek, több százezer hrivnyára becsülik, de ha figyelembe vesszük, hogy odaveszett a korai termés, a kár akár milliós nagyságrendű is lehet – írja a Kárpátalja.

A hivatalos adatok szerint az Alsókaraszló területén 150 hektáron került víz alá a mező, Ölyvös (Vilhivka) kistérségben 450 hektáron, a Beregkövesd (Kamjanszke) környékén pedig 500 hektáron öntötte el a víz a földeket.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!