Sport

2015.11.25. 09:54

Fatum-Nyíregyháza - Ünnepet varázsolhatnak a pályára

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza számára nagy bravúrt jelentene a szerb ellenfél búcsúztatása a csütörtöki kupavisszavágón.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza számára nagy bravúrt jelentene a szerb ellenfél búcsúztatása a csütörtöki kupavisszavágón.

Itt az alkalom arra, hogy a Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapata olyat dobjon, amire felkapja a fejét a szakma. A nyírségieknek előzetesen fabatkányi esélyt sem adtak a Jedinstvo Stara Pazova elleni Challenge-kupa párharc előtt, amihez alapot szolgáltatott, hogy a szerbek jóval magasabb nívón űzik a sportágat, mint magyar „kolléganőik”. Na már most, idegenben ugyan 3:1-re kikapott a nyírségi egylet, mindazonáltal a felek közötti különbség korántsem tűnt olyan félelmetesnek, mint azt a korábbi tapasztalatok sejtetni engedték.

Ezzel együtt gyaníthatóan vért kell izzadni a bravúr érdekében, annál inkább, mivel csak 3:0-ás, netán 3:1-es hazai győzelem lehet üdvözítő és még így sem automatikus a párharc sikeres megvívása. Eme verzió esetén aranyszettben, azaz ráadásban dől el továbbjutás kérdése. Tehát nem elég 3:2-re nyerni, az a búcsúval egyenértékű a házigazda számára.

Ahogy azt jeleztük, a csütörtöki visszavágót élő adásban közvetíti az M4 sporttelevízió a Bem-iskolából (kezdés: 17 óra).

– Természetesen keményen készülünk, elvégre hosszú idő után rendezünk ismét nemzetközi kupamérkőzést Nyíregyházán – érzékeltette a feladat súlyát Kőhalmi Richárd, a Fatum edzője. – Erős, fiatal csapat az ellenfelünk, amelyet az első meccsen meg tudtunk szorongatni, hasonlóban bízom most is. Azt gondolom, mivel a találkozó nagy nyilvánosságot kap, a lányokat aligha kell motiválni, arról nem beszélve, mekkora siker jelentene, ha mi lépnénk tovább. A közönség jelentős segítséget nyújthat nekünk, ugyanakkor nyilvánvaló, ehhez jó játékot kell nyújtanunk, rossz teljesítmény láttán senki nem fog tapsolni... Szeretnénk, ha röplabda ünnepnap lenne ez az esemény a városban, persze, ennek érdekében a csapat teheti a legtöbbet. A szerbek megnyerték az utolsó két bajnokit otthon, a Szabadka elleni találkozó statisztikáját ismerem, az biztos, csak úgy lehetünk eredményesek, ha mindenki a oda teszi magát, és a legjobb formáját mutatja.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!