Láthatatlan ellenség

2020.04.30. 16:38

Mint a villámcsapás

Nevelős Sándor szerint sokan „neveletlenek”, nem veszik komolyan a vírusveszélyt.

20200320 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Búza téri piac illusztráció.

Fotó: Dodó Ferenc

– Láthatatlan ellenséggel szemben nehéz védekezni, márpedig a koronavírus ilyen. Nem tudjuk, hogy mikor csap le ránk, ahogyan azt sem, megfelelő-e a védőfegyverünk.

– Társadalmi összefogásra lenne szükség, ehelyett széthúzást tapasztalhatunk, sok mostanság az okos, még több az okoskodó! A rendszerváltás után kapott szabadság mintha megártott volna egyes embereknek, csoportoknak, sokan olyan dolgokat állítanak, amelyek fényévekre állnak a valóságtól – gondolok itt főleg a fiatalokra, akik korukból adódóan nem ismerik, illetve tapasztalták meg a múltat, az előző rendszert, amelyben együtt kellett élni és gondolkodni, ez volt a szabály, s ennek okán rend volt és fegyelem. A hétköznapi emberek táborában azt látom, nem használ a szép szó, a figyelmeztetés, sokan ok nélkül is kimozdulnak otthonról.

Minimalizálhatjuk a bajt

– Ez a járvány úgy köszöntött ránk, mint derült égből a villámcsapás, de a szakemberek jó tanácsait megfogadva, a korlátozásokat betartva minimalizálhatjuk a bajt. Drukkolok, hogy minél hamarabb vége legyen ennek az „őrület” időszaknak, és ismét nyugalomban, biztonságban élhessük a mindennapjainkat a szeretteink társaságában.

Nevelős Sándor, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában